Taja bola: Mara akan panggil Annuar beri keterangan

KUANTAN, 19 Rejab 1438H, Ahad -Tan Sri Annuar Musa dijangka akan dipanggil dalam tempoh terdekat untuk memberi keterangan berhubung dakwaan beberapa kes penyelewengan dan penyalahgunaan kuasa termasuk berkaitan penajaan pasukan bola sepak Kelantan.

Pengerusi Sementara Majlis Amanah Rakyat (Mara), Datuk Dr Yusof Yacob berkata, siasatan yang dilakukan oleh Jawatankuasa Audit Dalaman Mara berhubung isu itu kini dalam peringkat akhir dan Annuar akan dipanggil bagi melengkapkan siasatan.

“Jawatankuasa ambil sedikit masa kerana perlu buat analisis dengan teliti. Terpulang kepada mereka (bila untuk memanggil Annuar)…tetapi dijangka tidak lama lagi, ” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas merasmikan Majlis Apresiasi Usahawan Mara negeri di sini malam tadi.

Katanya anggota jawatankuasa audit berkenaan perlu diberikan kebebasan dan masa secukupnya untuk menjalankan siasatan berhubung isu itu untuk memastikan ia dapat dijalankan dengan adil dan saksama.

Pada 31 Jan lepas, Mara menggantung tugas anggota Parlimen Ketereh itu sebagai Pengerusi Mara dan Pengerusi Pelaburan Mara Bhd (PMB) berkuat kuasa serta-merta bagi membolehkan audit dalaman agensi itu menyiasat isu penajaan Pelaburan Mara Bhd (PMB) dan Universiti Kuala Lumpur (UniKL) untuk pasukan bola sepak Kelantan, The Red Warriors (TRW).

Annuar sebelum ini bagaimanapun menafikan terbabit dalam sebarang salah guna kuasa berhubung keputusan PMB dan UniKL menaja pasukan TRW.

Selain itu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) juga dilaporkan telah memanggil sembilan individu termasuk Annuar sendiri bagi memberi keterangan berhubung isu itu pada awal Februari lalu. – Bernama

The post Taja bola: Mara akan panggil Annuar beri keterangan appeared first on Portal Islam dan Melayu.

Sumber

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Dr Mat Rofa bodoh? Pensyarah dan pelajar universiti tempatan juga bodoh?

ASEAN tolak cadangan halalkan beberapa jenis dadah

Forum Maal Hijrah 1443H: Cabaran Menghadapi Norma Baharu: Masalah Kesihatan Mental, Peranan Agama Sebagai Penyelesaian