ismakualaterengganu

Hujan lebat di Kelantan, Terengganu berterusan hingga Rabu

BANGI, 8 Rabiulawal 1439H, Isnin – Jabatan Meteorologi Malaysia mengeluarkan amaran hujan lebat berterusan di dua negeri Pantai Timur mem...

BANGI, 8 Rabiulawal 1439H, Isnin – Jabatan Meteorologi Malaysia mengeluarkan amaran hujan lebat berterusan di dua negeri Pantai Timur membabitkan Kelantan dan Terengganu.

Menerusi kenyataan yang dikemaskini jabatan itu setakat tengah hari tadi, keadaan cuaca buruk berkenaan dijangka berterusan sehingga Rabu (29 November) ini.

Menurut kenyataan itu, hujan lebat itu dijangka melanda 10 daerah di Kelantan membabitkan Jajahan Tumpat, Pasir Mas, Kota Bharu, Bachok, Pasir Puteh, Machang, Tanah Merah, Jeli, Kuala Krai dan Gua Musang.

Keadaan itu juga dijangka turut melanda negeri Terengganu.

Dalam kenyataan sama, MetMalaysia turut mengeluarkan amaran cuaca (waspada) membabitkan jajahan Lojing, Kelantan, Perlis dan Daerah Hulu Perak.

Ia turut dijangka melanda daerah di Pahang (Jerantut, Kuantan, Pekan, Rompin, Temerloh dan Maran) serta dua daerah di Johor (Mersing dan Kota Tinggi).

Tidak terkecuali lapan daerah di Kedah membabitkan Langkawi, Kubang Pasu, Kota Setar, Pokok Sena, Pendang, Padang Terap, Sik dan Baling.

The post Hujan lebat di Kelantan, Terengganu berterusan hingga Rabu appeared first on Portal Islam dan Melayu.

Sumber

Related

TERKINI 3171564003642210570
item