Cubaan rogol: Gadis potong kemaluan guru agama Hindu

KERALA (INDIA), 24 Syaaban 1438H, Ahad – Seorang gadis India bertindak nekad memotong kemaluan seorang guru agama Hindu yang cuba merogolnya di rumah gadis itu di Kerala, kata polis.

Gadis berusia 23 tahun yang juga pelajar jurusan undang-undang berada di rumahnya di bandar Thiruvananthapuram Jumaat lalu, apabila dia diserang oleh guru berusia 54 tahun itu.

Ketua Polis Daerah, G Sparjan Kumar memberitahu agensi berita melalui telefon bahawa suspek berulang kali melawat rumah mangsa untuk melakukan ritual agama bersama bapa gadis itu yang menghadapi masalah kesihatan.

Gadis itu mendakwa lelaki terbabit menganggunya sejak beberapa tahun lalu, kata Kumar yang memberitahu polis membuka kertas siasatan terhadap Hari Swami berkaitan kes kesalahan seksual.

“Gadis itu menggunakan pisau untuk mempertahankan dirinya dan memotong kemaluan lelaki terbabit. Guru agama Hindu itu kemudian dikejarkan ke hospital untuk rawatan,” katanya yang turut memberitahu bahawa gadis itu sendiri yang menghubungi polis, selepas kejadian.

Sebelum ini, beberapa serangan seksual membabitkan guru agama dilaporkan berlaku di selatan India.

Dua biarawati dan pastor sebelum ini, dituduh menyembunyikan kelahiran bayi oleh remaja bawah umur yang dirogol oleh seorang lagi pastor, ditangkap di Kerala bulan lalu.

Tahun lalu, seorang pastor dipenjara 40 tahun kerana merogol gadis berusia 12 tahun pada 2014. – Agensi

The post Cubaan rogol: Gadis potong kemaluan guru agama Hindu appeared first on Portal Islam dan Melayu.

Sumber

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Dr Mat Rofa bodoh? Pensyarah dan pelajar universiti tempatan juga bodoh?

ASEAN tolak cadangan halalkan beberapa jenis dadah

Forum Maal Hijrah 1443H: Cabaran Menghadapi Norma Baharu: Masalah Kesihatan Mental, Peranan Agama Sebagai Penyelesaian