Harga RON95, RON97 turun 2 sen

BANGI, 5 Ramadan 1438H, Rabu – Harga runcit bahan api bagi RON95, RON97 dan diesel diumumkan turun pada minggu pertama Jun, berkuat kuasa tengah malam ini.

Menerusi pengumuman yang disiarkan di stesen TV1 RTM petang tadi, harga siling produk RON95 dan RON97 turun sebanyak 2 sen seliter, manakala diesel 1 sen seliter.

Harga baharu berkenaan menjadikan RON95 kepada RM2.10 seliter, manakala untuk petrol jenis RON 97 dalam tempoh seminggu akan datang pula ditetapkan kepada RM2.38 seliter.

Selain itu, harga runcit baharu untuk minyak diesel pula diumumkan RM2.02 seliter, berbanding RM2.03 sebelum ini.

Kesemua harga siling baharu untuk produk petroleum itu bermula dari pukul 12.01 tengah malam 31 Mei sehingga 11. 59 malam 7 Jun depan.

The post Harga RON95, RON97 turun 2 sen appeared first on Portal Islam dan Melayu.

Sumber

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

ASEAN tolak cadangan halalkan beberapa jenis dadah

Forum Maal Hijrah 1443H: Cabaran Menghadapi Norma Baharu: Masalah Kesihatan Mental, Peranan Agama Sebagai Penyelesaian

Dr Mat Rofa bodoh? Pensyarah dan pelajar universiti tempatan juga bodoh?