ismakualaterengganu

Komuter alami gangguan waktu perjalanan akibat saluran paip pecah

KUALA LUMPUR, 8 Safar 1439H, Sabtu – Perkhidmatan tren Keretapi Tanah Melayu (KTM) Komuter mengalami gangguan waktu perjalanan hari ini b...

KUALA LUMPUR, 8 Safar 1439H, Sabtu – Perkhidmatan tren Keretapi Tanah Melayu (KTM) Komuter mengalami gangguan waktu perjalanan hari ini berikutan saluran paip air pecah di Km 390.800 landasan kereta api laluan antara Stesen Salak Selatan dan KL Sentral.

Susulan insiden yang berlaku petang semalam, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) menerusi kenyataannya berkata, hanya satu landasan sahaja boleh digunakan kerana landasan yang terjejas ditutup bagi memberi laluan kepada kerja-kerja baik pulih.

“Perkhidmatan tren KTM Komuter bagi laluan Batu Caves – Tampin/Pulau Sebang – Batu Caves akan beroperasi dengan jangkaan kelewatan antara 20 hingga 30 minit.

“Tren KTM Komuter di laluan Tanjung Malim – Pelabuhan Klang – Tanjung Malim pula akan beroperasi dengan jangkaan kelewatan di antara 10 hingga 20 minit,” kata kenyataan itu.

Bagaimanapun, KTMB memaklumkan operasi perkhidmatan tren dijangka kembali pulih pada 8 malam ini.
KTMB memohon maaf atas sebarang kesulitan yang dialami dan sebarang perkembangan terkini berkaitan perkhidmatan tren akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi Pusat Panggilan KTMB di talian 03-22671200 atau layari twitter KTM Berhad di @ktm_berhad.- Bernama

The post Komuter alami gangguan waktu perjalanan akibat saluran paip pecah appeared first on Portal Islam dan Melayu.

Sumber

Related

TERKINI 4778683184455535153

Catat Komen Disqus Comments

JARINGAN

FACEBOOK

TOTAL PAGEVIEWS

item