Usah tular video lelaki berlagak wanita

KOTA BHARU, 3 Jamadilawal 1439H, Sabtu – Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki meminta masyarakat supaya tidak menularkan video tidak bermanfaat termasuk perilaku sesetengah lelaki yang berlagak seperti wanita.

Beliau berkata video seperti itu tidak membantu membina pemikiran dan jati diri masyarakat.

“Ada banyak lagi perkara yang lebih penting…bagi saya, pihak media tidak perlu sensasikan hal yang tidak memberi manfaat kepada rakyat.

“Saya tidak berhajat mahu komen benda yang tidak mampu membawa makna kepada pembangunan ummah dan negara. Jadi, saya berharap rakyat harus dididik supaya video yang tidak memberi sebarang makna tidak dipopularkan,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Konvensyen Pendidikan Islam Kelantan Anjuran Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) Kelantan dan Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM) di sini, hari ini.

Asyraf Wajdi diminta mengulas laporan akhbar hari ini mengenai kenyataan Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Datuk Nadzim Johan yang meminta agensi berkaitan kerajaan mengambil tindakan undang-undang terhadap perilaku sesetengah individu lelaki popular yang berlagak seperti wanita, dalam usaha membendung penularan sikap sedemikian. – Bernama

The post Usah tular video lelaki berlagak wanita appeared first on Portal Islam dan Melayu | ISMAWeb.

Sumber

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

ASEAN tolak cadangan halalkan beberapa jenis dadah

Dr Mat Rofa bodoh? Pensyarah dan pelajar universiti tempatan juga bodoh?

Forum Maal Hijrah 1443H: Cabaran Menghadapi Norma Baharu: Masalah Kesihatan Mental, Peranan Agama Sebagai Penyelesaian