ismakualaterengganu

Banjir mula melanda Perlis

PADANG BESAR, 9 Rabiulawal 1439H, Selasa – Hujan berterusan sejak dua hari lepas menyebabkan dua buah kampung di daerah ini dllanda banji...

PADANG BESAR, 9 Rabiulawal 1439H, Selasa – Hujan berterusan sejak dua hari lepas menyebabkan dua buah kampung di daerah ini dllanda banjir malam tadi dengan sebahagian daripada 46 keluarga dipindahkan ke pusat pemindahan sementara (PPS).

Angkatan Pertahanan Awam (APM) Perlis, selaku Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN), berkata mereka yang terlibat ialah penduduk Kampung Padang Malau (26 buah runmah) dan Kampung Padang Malau Dalam (20 buah rumah).

Jumlah mereka bagaimanapun masih dikumpul kerana ada antara mereka masih enggan meninggalkan rumah tanpa dijaga, kata JPBN dalam kenyataan hari ini.

APM berkata, agensi itu membuat pemantauan di seluruh negeri terutama di kawasan yang sering dilanda banjir berikutan hujan tanpa henti sejak kelmarin.

“Orang ramai diingatkan agar patuh pada arahan pihak berkuasa apabila diarahkan berpindah dan hendakjlah melaporkan kepada pihak berkuasa sekiranya rumah mereka dinaiki air,”” menurut kenyataan itu.- Bernama

The post Banjir mula melanda Perlis appeared first on Portal Islam dan Melayu.

Sumber

Related

TERKINI 5493420837635211094
item