ismakualaterengganu

Isma Sheffield promosi makanan Malaysia

SHEFFIELD, 2 Jamadilawal 1439H, Jumaat – Jawatankuasa Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) Sheffield baru-baru ini telah menganjurkan program ba...

SHEFFIELD, 2 Jamadilawal 1439H, Jumaat – Jawatankuasa Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) Sheffield baru-baru ini telah menganjurkan program bazar makanan bertempat di Broomhall Community Centre.

Kira-kira 100 pengunjung berpusu-pusu memenuhkan Broomhall Community Centre seawal pembukaan bazar pada jam 1 tengah hari untuk membeli pelbagai pilihan juadah tradisional Malaysia.

Pengarah program, Sazlee Hidayatullah yang telah dihubungi Media Isma Eropah berkata, program bazar itu bertujuan memperkenalkan Isma kepada komuniti pelajar Malaysia di Sheffield, dan pada masa sama memberi peluang kepada pelajar untuk mengubat rindu keenakan masakan Malaysia.

Katanya, aktiviti sebegini sangat bermanfaat dari segi mengeratkan hubungan silaturahim sesama komuniti Malaysia di Sheffield, selain turut menjadi medium kepada peniaga yang terdiri dalam kalangan mahasiswa untuk menambah sumber pendapatan ketika musim cuti semester.

“Para pelajar juga turut dihidangkan dengan pelbagai pilihan makanan dan kuih-muih tradisional Malaysia,” katanya.

Ketua Isma Sheffield, Hafidz Romli berkata, penganjuran bazar ini juga merupakan wadah kepada ahli Isma sendiri untuk mengasah kupayaan menganjurkan program yang besar, serta mencungkil bakat kepimpinan berorganisasi.

Mengulas mengenai dapatan program, beliau berkata:

“Alhamdulillah penganjuran bazar pertama kali ini telah berjaya menarik lebih 100 orang pengunjung sekali gus membuktikan organisasi Isma Sheffield berupaya menganjurkan program berskala besar pada masa hadapan.”

Turut hadir pada program itu ialah Timbalan Pengerusi Isma UK-Eire, Faqih Aqili yang memuji kesungguhan dan kerjasama yang ditunjukkan oleh ahli Isma Sheffield untuk bergerak sebagai sebuah organisasi pelajar yang kukuh dan efisyen melaksanakan aktiviti pelajar.

The post Isma Sheffield promosi makanan Malaysia appeared first on Portal Islam dan Melayu | ISMAWeb.

Sumber

Related

TERKINI 8198240680075277692
item