Trafik perlahan di semua lebuh raya petang ini

KUALA LUMPUR, 2 Jamadilakhir 1439H, Ahad – Aliran trafik bergerak perlahan di beberapa lebuh raya utama setakat 4 petang ini berikutan pertambahan kenderaan yang menuju ke destinasi masing-masing.

Jurucakap PLUS Malaysia Berhad berkata, di kawasan utara, trafik bergerak perlahan dari Sungai Petani Utara ke Sungai Petani Selatan, Hentian Tikam Batu ke Bertam, Permatang Pauh ke Seberang Jaya dan Juru ke Jawi.

“Trafik turut perlahan di Changkat Jering menuju ke Bukit Berapit, Kuala Kangsar ke Jelapang, Ipoh ke Gopeng sehingga Sungkai dan Bukit Beruntung menuju Rawang,” katanya ketika dihubungi Bernama, hari ini.

Di kawasan selatan pula, trafik perlahan dari Hentian Pedas Linggi ke Port Dickson, Pagoh ke Simpang Ampat dan Sedenak menuju ke Kulai.

Sementara itu, jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata aliran trafik perlahan dari Karak menuju ke Bentong sehingga ke Bukit Tinggi manakala laluan di Lebuhraya Pantai Timur 1 dan 2 masih terkawal dan lancar.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di http://www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di http://www.twitter.com/llminfotrafik.

The post Trafik perlahan di semua lebuh raya petang ini appeared first on Portal Islam dan Melayu | ISMAWeb.

Sumber

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Dr Mat Rofa bodoh? Pensyarah dan pelajar universiti tempatan juga bodoh?

ASEAN tolak cadangan halalkan beberapa jenis dadah

Forum Maal Hijrah 1443H: Cabaran Menghadapi Norma Baharu: Masalah Kesihatan Mental, Peranan Agama Sebagai Penyelesaian