Malaysia_Airlines-pesawat-MH370

KUALA LUMPUR, Isnin – Laporan siasatan berhubung dakwaan penemuan bangkai pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 di selatan Filipina dijangka diperoleh hari ini.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan perkara berkenaan secara ringkas ketika dihubungi Bernama, di sini, hari ini.

Bagaimanapun beliau tidak memaklumkan waktu laporan berkenaan akan diterima daripada pihak berkuasa Filipina.

Semalam, Khalid berkata pihak berkuasa Filipina sedang menjalankan pemeriksaan di lokasi bangkai pesawat itu dikatakan ditemui.

Sabtu lepas, seorang individu bernama Jamil Omar membuat laporan polis di Balai Polis Sandakan mendakwa ibu saudaranya menemui bangkai pesawat di hutan Pulau Sugbay, Tawi-Tawi di Filipina awal September lepas.

Dalam laporan itu, lelaki berkenaan mendakwa ibu saudaranya itu menemui banyak rangka manusia di dalam pesawat terbabit selain menjumpai sehelai bendera Malaysia berukuran 178cm panjang dan 89cm lebar.

Pesawat MAS MH370 dilaporkan hilang pada 8 Mac tahun lepas ketika melakukan penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing dengan membawa 239 penumpang dan anak kapal.- Bernama

Sumber

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Dr Mat Rofa bodoh? Pensyarah dan pelajar universiti tempatan juga bodoh?

ASEAN tolak cadangan halalkan beberapa jenis dadah

Forum Maal Hijrah 1443H: Cabaran Menghadapi Norma Baharu: Masalah Kesihatan Mental, Peranan Agama Sebagai Penyelesaian