ismakualaterengganu

Insiden Las Vegas: Polis temui 17 senjata api di bilik penembak

LAS VEGAS, 13 Muharram 1439H, Selasa – Sekurang-kurangnya 17 senjata api, termasuk pistol, ditemukan di bilik hotel Stephen Paddock, 64, ...

LAS VEGAS, 13 Muharram 1439H, Selasa – Sekurang-kurangnya 17 senjata api, termasuk pistol, ditemukan di bilik hotel Stephen Paddock, 64, kata Pegawai Polis Las Vegas, Joseph Lombardo.

Beliau berkata, sesetengahnya adalah raifal yang dilengkapi dengan skop, sambil memaklumkan Paddock menggunakan beberapa raifal semasa serangan itu.

Katanya, Paddock membawa sekurang-kurangnya 10 beg pakaian ke bilik hotelnya dalam tempoh masa yang sama.

“Paddock menembak kaki pegawai keselamatan, pada awalnya melalui pintu biliknya. Pegawai tersebut masih hidup,” katanya.

Seorang pegawai penguatkuasa undang-undang persekutuan, sebelum ini berkata, terdapat sekurang-kurangnya 20 raifal di dalam suite, bersama dengan beratus-ratus das peluru, termasuk dua raifal yang dilengkapi dengan skop dan dibina di atas tripod di hadapan dua tingkap besar.

Pegawai lain mengatakan bahawa antara senjata itu adalah raifal AR-15.

Dalam serbuan itu, pihak polis telah mengambil “lebih daripada” 18 senjata api, bahan peledak, serta beberapa ribu peluru dan “alat elektronik” dari rumah Paddock di Mesquite, Nev. – Agensi

The post Insiden Las Vegas: Polis temui 17 senjata api di bilik penembak appeared first on Portal Islam dan Melayu.

Sumber

Related

TERKINI 5259305197056118048

Catat Ulasan Disqus Comments

JARINGAN

FACEBOOK

TOTAL PAGEVIEWS

item